Warianty:
Kawa Rześka Kazimierzowska to doskonała, świeżo wypalona mieszanka dwóch gatunków, dająca niesamowitego orzeźwienia, którego oczekujemy o poranku. Jest w stanie pobudzić do działania. Intensywna, delikatnie kwaśna z wyczuwalną, a nie przytłaczającą goryczką. W jej smaku odkryjemy aromaty orzechów, ciemnej czekolady i kakao. Sprawdzająca się zarówno w kawach czarnych, ale przede wszystkim jako baza pod kawy białe - idealny balans dla słodyczy mleka. Wydobywa miasto z porannej mgły dzięki aromatowi orzechów, czarnej czekolady i kakao.
Gatunek: Mieszanka Arabiki (70%) i Robusty (30%).
Kraj pochodzenia: Honduras, Uganda (Robusta)
● stopień wypału: 2/3 (średni)
● kwasowość: 1/3 (niska)
● intensywność: 2/3 (średnia)
Metoda zaparzania:
Data ważności produktu: rok od daty produkcji.