Moja przygoda kawowa zaczęła się w 2018, przed wyjazdem szkolnym do Irlandii na miesięczne praktyki. Zafascynował mnie wtedy smak kawy, to, że może być owocowy, czekoladowy albo nawet kwiatowy. Wtedy zakupiłem pierwszy zestaw do robienia przelewów i szukałem cały czas rozwiązań jak kawa może lepiej smakować i co na to wpływa. Sprawdzeniem moich umiejętności były szkolenia w najbardziej prestiżowej organizacji jaką jest Speciality Coffee Association, gdzie udało mi się zdać egzamin z sensoryki kawowej i parzenia przelewów. Najbardziej w kawie lubię poznawanie nowych smaków i szukanie najnowszych trendów kawowych. Żeby lepiej poznać branżę zacząłem współpracować z Braćmi Ziółkowskimi na festiwalach kawy i dzięki Jarkowi zacząłem profesjonalnie wypalać kawę, dzięki szkoleniom pod jego okiem. Moim ważnym debiutem było napisanie pierwszego w Polsce artykułu o wpływie barów na jakość espresso na bazie refraktometru. Kolejnym, stworzenie własnej fermentacji kawy w palarni SELFIER i wpływ higroskopijności ziaren kawy. Obecnie pracuję nad wpływem pierwiastków chemicznych w kawie na jej finalny smak w filiżance.
Zamawiając naszą kawę przyczyniasz się do rozwoju polskich palarni kawy i wspierasz przedsiębiorców w zatrudnieniu młodych, zdolnych ludzi w wyjątkowej i fascynującej branży kawowej.