Palarnia Kawy SELFIER
Zapraszamy Państwa na niezwykłą przygodę...
...po unikalnych aromatach oraz zapachach, które kryją w sobie nasze kawy, pochodzące m.in. z Peru, Brazylii, Indii, Etiopii czy Ugandy, lecz wypalane są z najwyższą starannością w najpiękniejszym z polskich miast - PRZEMYŚLU. Dysponując wiedzą oraz odpowiednim sprzętem, wypalamy wyjątkowe ziarna, stale poszerzając ofertę o nowe smaki. Nasze kawy, są niczym spacer dla zmysłów ulicami miasta, w którym są wypalane. Każdy łyk odzwierciedla ich wyjątkowe cechy i unikalny charakter. Pobudza bądź wycisza. Wprowadza w energetyczny puls miasta lub pozwala na sielskie odprężenie. Jakich aromatów można się spodziewać? Będą to zarówno nuty: klonowo-waniliowe, orzechowe, suszonej śliwki, gałki muszkatołowej, cynamonu, kakao, ciemnej czekolady, nugatów czy cytrusów. Wybór jest bardzo bogaty, dzięki czemu znaleźć można w naszym asortymencie ulubiony egzemplarz pod względem pełnego profilu sensorycznego, zatem: intensywności, stopnia kwasowości, słodyczy czy goryczy.
Master Barista i Roaster Palarni SELFIER
MARCO FERAZZOLI

Moja przygoda kawowa zaczęła się w 2018, przed wyjazdem szkolnym do Irlandii na miesięczne praktyki. Zafascynował mnie wtedy smak kawy, to, że może być owocowy, czekoladowy albo nawet kwiatowy. Wtedy zakupiłem pierwszy zestaw do robienia przelewów i szukałem cały czas rozwiązań jak kawa może lepiej smakować i co na to wpływa. Sprawdzeniem moich umiejętności były szkolenia w najbardziej prestiżowej organizacji jaką jest Speciality Coffee Association, gdzie udało mi się zdać egzamin z sensoryki kawowej i parzenia przelewów. Najbardziej w kawie lubię poznawanie nowych smaków i szukanie najnowszych trendów kawowych. Żeby lepiej poznać branżę zacząłem współpracować z Braćmi Ziółkowskimi na festiwalach kawy i dzięki Jarkowi zacząłem profesjonalnie wypalać kawę, dzięki szkoleniom pod jego okiem. Moim ważnym debiutem było napisanie pierwszego w Polsce artykułu o wpływie barów na jakość espresso na bazie refraktometru. Kolejnym, stworzenie własnej fermentacji kawy w palarni SELFIER i wpływ higroskopijności ziaren kawy. Obecnie pracuję nad wpływem pierwiastków chemicznych w kawie na jej finalny smak w filiżance.


Podcast z Marco

Palimy dla Was kawę, którą sami chcielibyśmy pić.
PRZEMYSKA PALARNIA KAWY

Zamawiając naszą kawę przyczyniasz się do rozwoju polskich palarni kawy i wspierasz przedsiębiorców w zatrudnieniu młodych, zdolnych ludzi w wyjątkowej i fascynującej branży kawowej.



Kup kawę SELFIER
Lokalna Palarnia

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego www.kawaselfier.pl

Zobacz więcej