Niejednokrotnie słyszałam od osób z branży, iż “współcześnie się nie da i nie opłaca” produkować lodów na naturalnych składnikach i według prostych, uczciwych receptur. Podobno spulchniacze, polepszacze i pasty smakowe - musiały mieć miejsce. W swojej zawziętości i doświadczeniu z historii mojej babci, która przez 20 lat pracowała w cukierni i kręciła lody ręcznie, a zatem ubijała z żółtek i cukru kogel-mogel, z białek pianę i gotowała mleko ze śmietanką - wiedziałam, że można i udowodnię że da. Uczciwie i smacznie. To była trudna przygoda, okraszona łzami i niejednym zwątpieniem w powodzenie moich marzeń. Zamknęłam się na wiele dni w mojej pierwszej pracowni przy ulicy Kilińskiego w Przemyślu i po wielu próbach i kilogramach nieudanych lodów powstała moja pierwsza, idealna baza śmietankowa i rozpoczęła się prawdziwa przygoda i zabawa w komponowaniu smaków. Najpierw w oparciu o gusta moich najbliższych - bakaliowe dla taty, poziomkowe dla mamy, czy sorbetów dla mojej pozostałej rodziny, która odrzuciła składniki zwierzęce i odzwierzęce. Następnie, przysłuchując się pragnieniom naszych Gości - powstawały nowe smaki. Obecnie jest ich kilkadziesiąt. Jedno jest pewne - w nasze lody włożone jest ogrom serca!
Lody SELFIER na Twojej imprezie - tak, to możliwe! Zapewniamy catering naturalnych lodów przy wykorzystaniu profesjonalnej rikszy (nie wynajmujemy samego sprzętu). Ustalamy zakres godzin, porcji i wartość współpracy, a następnie lody są wydawane nieodpłatnie uczestnikom Twojej imprezy. Zamów mobilną lodziarnię na swoją imprezę. Naszym głównym obszarem działania jest Przemyśl i okolice. Nasza riksza została poddana indywidualnej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej i posiada pozytywną decyzję dopuszczającą do prowadzenia działalności gastronomicznej.