Historia naszej lodowej receptury
SELFIER

Niejednokrotnie słyszałam od osób z branży, iż “współcześnie się nie da i nie opłaca” produkować lodów na naturalnych składnikach i według prostych, uczciwych receptur. Podobno spulchniacze, polepszacze i pasty smakowe - musiały mieć miejsce. W swojej zawziętości i doświadczeniu z historii mojej babci, która przez 20 lat pracowała w cukierni i kręciła lody ręcznie, a zatem ubijała z żółtek i cukru kogel-mogel, z białek pianę i gotowała mleko ze śmietanką - wiedziałam, że można i udowodnię że da. Uczciwie i smacznie. To była trudna przygoda, okraszona łzami i niejednym zwątpieniem w powodzenie moich marzeń. Zamknęłam się na wiele dni w mojej pierwszej pracowni przy ulicy Kilińskiego w Przemyślu i po wielu próbach i kilogramach nieudanych lodów powstała moja pierwsza, idealna baza śmietankowa i rozpoczęła się prawdziwa przygoda i zabawa w komponowaniu smaków. Najpierw w oparciu o gusta moich najbliższych - bakaliowe dla taty, poziomkowe dla mamy, czy sorbetów dla mojej pozostałej rodziny, która odrzuciła składniki zwierzęce i odzwierzęce. Następnie, przysłuchując się pragnieniom naszych Gości - powstawały nowe smaki. Obecnie jest ich kilkadziesiąt. Jedno jest pewne - w nasze lody włożone jest ogrom serca!

Trudne PYSZNEGO początki...

Czas poświęcony wykonaniu półproduktów + najwyższa jakość składników = LODY SELFIER
SMAK przede wszystkim
Nasze lody nie zawierają konserwantów, stabilizatorów i past smakowych. Smak truskawkowy na 4 kg lodów osiągamy dodając 3 kg truskawki. Podobnie z jagodą. Czekolada ma w sobie wyłącznie prawdziwą, gorzką, belgijską czekoladę. Nasz sorbet mango to wyłącznie miąższ z mango, woda i cukier. Do karmelu z solą "palimy" własny karmel. Śmietanka jest tak śmietankowa, bo jej głównym składnikiem jest śmietanka, drugim zaś mleko. I jeszcze na koniec: wszystkie lody kręcimy codziennie świeże, nie robimy zapasów, bo.. szczerze? Z naturalnych składników jest to niemal niemożliwe. Brzmi dobrze? Lepiej smakuje. Prosimy - przekonajcie się. Najnaturalniejsze z naturalnych. Lody tradycyjne SELFIER. 
Eton Mess, Cherry cherry lady, Morelove LOVE, czy może Barbados?
Nasze lody w deserach komponowanych SELFIER
Lody rzemieślnicze, szczególnie w sezonie letnim, to najczęściej wybierany przez nas Polaków deser. Jesteśmy w absolutnej czołówce światowej jeżeli chodzi o zjadania tych pysznych słodkości. Średnio potrafimy pochłonąć ich około 5 KILOGRAMÓW rocznie. Najczęściej wybieranymi smakami są klasyczne: Śmietanka, truskawka, czy czekolada. Natomiast w naszej cukierni od lat króluje Państwa ukochany Snikersik - lody z pysznym kremowym masłem orzechowym, czekoladą, prażonymi orzeszkami ziemnymi i karmelem. Wydaje się, że już większej przyjemności nie można sobie sprawić, a jednak! W naszej głównej siedzibie przy Rynek 2 w Przemyślu przez cały rok przygotowujemy dla Państwa komponowane desery lodowe, do których wszystkie dodatki wykonujemy na naszej pracowni od początku do końca sami. Zapraszamy na wyjątkowe kompozycje owocowe, bakaliowe czy takie z hojnym chlustem syropu klonowego i dodatkiem orzechów włoskich w karmelu. Musicie tego spróbować! Koniecznie!
Kinder Party, urodziny, impreza firmowa, wesele, poprawiny? Osłodzimy!
Wynajmij naszą rikszę!

Lody SELFIER na Twojej imprezie - tak, to możliwe! Zapewniamy catering naturalnych lodów przy wykorzystaniu profesjonalnej rikszy (nie wynajmujemy samego sprzętu). Ustalamy zakres godzin, porcji i wartość współpracy, a następnie lody są wydawane nieodpłatnie uczestnikom Twojej imprezy. Zamów mobilną lodziarnię na swoją imprezę. Naszym głównym obszarem działania jest Przemyśl i okolice. Nasza riksza została poddana indywidualnej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej i posiada pozytywną decyzję dopuszczającą do prowadzenia działalności gastronomicznej.



Skontaktuj się z nami.
Pełna naturalnych smaków...

Zapraszamy do naszego sklepu internetowego www.kawaselfier.pl

Zobacz więcej